T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Fevziye Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

"Bugün 24 Saat ve Her Saniyesi Çok Kıymetli"

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrenci ve veliler için "eğitim takvimi" hazırladı. Eğitim takviminde oyunlar, etkinlikler, bilimsel içerikler ve değerlerle ilgili küçük ipuçları yer alırken, ayrıca merakı, işbirliğini, paylaşmayı, değerlerin önemini vurgulayan zengin içerikler de mevcut.

Her saniye çok kıymetli

Her yeni güne "Bugün 24 saat ve her saniyesi çok kıymetli" başlığıyla yapraklarını aralayan eğitim takvimi, 1 Ocak'tan itibaren tüm okullarda, ücretsiz mobil uygulamasıyla cep telefonlarında, sesli dijital takvim yapraklarıyla sosyal medyada ve radyolarda öğretmenler, aileler ve öğrencilerle buluşacak.

Takvim yapraklarının ön yüzünde eğitim, kültür, sanat ve çocuğa dair "Günün Sözü", Türkçe'de kullanılan ancak anlamı daha az bilinen 365 kelimelik bir seçkinin parçası olan "Günün Kelimesi", çocukla, eğitimle, aileyle bağlantılı sevgi, saygı, çalışmak, onurlu olmak, gayret etmek gibi anlamlı değerleri anlatan "Günün Atasözü", günlük kullanımda sıkça yapılan yanlışlar sebebiyle dilimize yanlış yerleşmiş kelimelerin doğru kullanımına işaret eden "Günün Doğrusu" bölümleri yer alıyor.

 

Her yeni güne bilgiler

 

Yaprakların arka yüzünde ise "Günün Oyunu", Türk kültürüne ait bilinmesi gereken isim, obje, yer, yemek gibi bilgilerden oluşan "Günün Değeri", ailelere iletişim, eğitim, hayat görüşü, pratik bilgi gibi bakış açısı oluşturabilecek "Günün Önerisi", okul öncesinden liseye kadar ailelerin çocuk ve eğitimle ilgili yaşadığı genel sorunlara yönelik "Günün Çözümü" ve son olarak çocukların merak ettikleri ve en çok sordukları sorulara bilimsel açıklamalar getiren bölüm olan "Günün Nedeni" yer alıyor.

 

Eğitim Takvimi ücretsiz mobil uygulamasını indirmek için tıklayınız

Ios (iPhone) için:  

Android için:         

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.01.2020 - Güncelleme: 03.01.2020 11:12 - Görüntülenme: 349
  Beğen | 8  kişi beğendi