Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında deyimler ve atasözleri çalışmalarımıza bu hafta da devam ettik

Tüm sınıflarımızda öğrencilerimizle drama çalışmaları yaparak çok önemli söz varlıklarımız olan deyim ve atasözlerimizin anlamlarını kavratmaya yazılı ve sözlü anlatımlarında  onları yerli yerinde kullanmalarını sağlamaya çalıştık. Bu kapsamda önce sessiz sinema etkinliği yapıldı. Ardından sınıflardaki öğrenciler drama tekniğine uygun olarak gruplara ayrıldı, her grup kendi içinde bir deyim ve bir atasözü üzerinde çalışarak canlandırmalar yaptı. Anlatmak istedikleri deyim ve atasözünü beden dilini kullanarak fotoğraf karesi haline getirdiler. Etkinlik öğrencilerimiz tarafından çok ilgi gördü.

28-02-2024

Yayın: 16.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 23:54 - Görüntülenme: 42