T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Fevziye Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

KADINA EL KAL-KA-MAZ!

Kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan videonun tüm velilerimiz ve özellikle erkek velilerimiz tarafından izlenmesi, kadına yönelik şiddete karşı bir farkındalık oluşturabilmek ve sağlıklı bir toplumun temellerini atabilmek adına oldukça önemlidir.

 

KADES Uygulaması Nedir?

KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda ilk aklınıza gelecek acil müdahale uygulamasıdır.

02-12-2022

 

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiştir. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarla hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi'ne ulaşabileceklerdir.

 


Akıllı telefon kullanıcısı kadınlar, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından "Kadın Destek Uygulamasını (KADES)" indirip, T.C. Kimlik Numaralarını  girerek, sonrasında EGM serverlarından gelen aktivasyon kodu ile uygulamayı aktif hale getirebileceklerdir. Uygulama ile aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınlar, acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşabilecekler, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilmesiyle olaya müdahale sağlanacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 12:27 - Görüntülenme: 62
  Beğen | 0  kişi beğendi