Mrt

Taşımaktan mutluluk duymaları bir yana, bu hayattaki tek unvanı birinin eşi, birinin kızı, birinin annesi olmaktan ibaret olmayan; bilgileriyle, tecrübeleriyle, yetkinlikleriyle, -uzun lafın kısası- varlıklarıyla başta okulumuza değer katan kıymetli kadın öğretmenlerimiz... 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun.

Şbt

Deprem gibi bir afet sonrasında çocuklar da fiziksel ve psikolojik travma yaşayabilirler. Çocuklar kendilerini yeniden güvende hissetmek ve her şeyin kontrol altında olduğunu bilmek isterler. Bu yüzden, çocukların deprem sonrası tepkilerini gözlemlemek ve önerilenleri uygulamaya çalışmak çocuklarınızın yaşadığı psikolojik travmanın üstesinden gelmesinde önemli rol oynayacaktır. Aşağıda, deprem gibi bir afet sonrasında çocuklarınıza yardımcı olmak için bazı öneriler sunulmaktadır. Bu öneriler, çocuklarınızın toparlanmasında size yardımcı olabilir.  Psikolojik anlamda sorun yaşayan öğrencilerimiz için ayrıca okulumuzun rehberlik ve psikolojik danışma servisine de başvurabilirsiniz.

Şbt

Ülkemizi etkileyen deprem sonrasında okulların açılmasıyla birlikte Psikososyal Destek Deprem Psikoeğitim Programının tüm okullarda uygulanması kararı bakanlığımız tarafından alınmıştır. Bu kapsamda okulumuz psikolojik danışmanı Füsun Tufan tarafından tüm öğretmen ve idarecilerimizle Psikososyal Destek Deprem Psikoeğitim çalışması gerçekleştirilmiş bunun yanında sınıflarda yapılacak psikoeğitim etkinlikleri ve uygulama esasları ile ilgili bilgi verilmiştir.

Ock

Kartepe Belediyesi tarafından ilçemizdeki tüm okullara spor malzemesi desteği sağlanmıştır. Spora ve gençlere verdiği önem ve de okulumuza sağladığı bu güzel destekten ötürü Kartepe Belediye Başkanı Sayın M. Mustafa KOCAMAN' a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ock

Gayretli çalışmaları karşılığı daha önce 3'er defa Başarı Belgesi alan çalışma arkadaşlarımız Füsun TUFAN, Ramazan AKKUŞ, Şerafettin TÜRKOĞLU, Adem ÇALIKER, Birol ÖZFİDAN ve Hakan GELEŞ'e Okul Müdürümüz Murat PALA tarafından Üstün Başarı Belgeleri takdim edildi. Kendilerini tebrik ediyoruz.

Ock

Okul ortamlarında şiddetin önlenmesine yönelik seminer çalışmamız  Psikolojik Danışman Füsun Tufan tarafından tüm 9. sınıflarımız ile gerçekleştirilmiştir.

Seminer içeriğinde şiddetin tanımı ve türleri, şiddetten uzak bir okul ortamı oluşturabilmek için yapabileceklerimiz, şiddete maruz kaldığımızda ya da tanık olduğumuzda yapmamız gerekenler gibi konulara yer verilmiştir.

Ock

Okulumuz  öğrencileri, Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi Aytepe Diriliş Kampına 6-8 Ocak tarihleri arasında gezi  yaptılar.

Kampta çeşitli etkinliklere katılan öğrencilerimiz oldukça mutluydular.

Öğrencilerimize kapılarını açan Kocaeli Büyükşehir Belediyemize, kampta emeği geçen hocalarımıza teşekkür ederiz.

Ock

Kocaeli ili okullar arası düzenlenen Badminton müsabakasında okulumuz Genç Erkek A Kategorisinde il ikincisi olmuştur. Üç günde beş zorlu maç yaparak okulumuzu en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Turnuvada yer alan öğrencilerimizi, Beden Eğitimi öğretmenlerimiz Selma SOYBELLİ ve Figen GÜLER' i başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz İzcilik Kulübü öğrencileri, Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor İzcilik Kulübünün 23-25 Aralık 2022 tarihinde Aytepe Diriliş Kampı'nda  düzenlediği kampa katılarak, 1. Dünya Savaşı'nda Osmanlı ordusunun Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen mehmetciklerimizi,  harekatın 108'inci yılında  rahmet ve minnetle andı.

İzcilerimiz, Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak şehit olan dedelerinin anısına ay yıldızlı bayrak ve meşaleler ile şehitlere saygı yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Kampına katılan kulüp öğrencilerimize, Ramazan AKKUŞ ve Üsame ÇOLAK  liderlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Makine Bölümü 12. Sınıf öğrencimiz Hilal Cemre çocukluğundan gelen yazma hevesini bir sosyal medya platformunda yazılarını paylaşmasının ardından, bir yayın grubundan gelen teklifle somut ürünlere dönüştürdü. 2 ayrı kitapta kendi yazılarına yer verildi ve basıma yollanan 2 ayrı projesi daha bulunmakta.

Yazma serüveninde saygıdeğer Edebiyat Öğretmenlerimizin ve Okul Müdürümüzün desteğinin kendisine büyük motivasyon sağladığını söyleyen öğrencimize en kısa sürede çıkarmayı planladığı kendi kitabı için başarılar diliyoruz.

Ara

Kartepe Dumlupınar Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri okul tanıtım gezileri kapsamında kurumumuzu ziyaret etmiştir.

Öğrencilerimize meslek liselerinin eğitim projeksiyonu, iş imkanları ve mesleki kazanımları hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Kasım ayında olumlu davranışları ile dikkat çeken öğrencilerimizi ödüllendirmek amacıyla velilerimizin de katılımı ile Kasım Ayı Gurur Çayı Törenini gerçekleştirdik. Törene katılan öğrenci ve velilerimize teşekkür mektuplarını takdim etmeden önce Okul Müdürümüz Murat PALA ve Arslanbey OSB Bölge Müdürü Sayın Eyüp AKYÜZ selamlama konuşması yaptı.

Öğrenci ve velilerimiz sahneye davet edilerek Onur Kurulu tarafından hazırlanan teşekkür mektupları öğrenci ve velilerimize takdim edildi. Fotoğraflar çekildikten sonra velilerimize teşekkür edilerek,  öğretmenler odasında ikram yapıldı.

Programımıza katılan velilerimize, emeği geçen öğretmen ve idarecilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür eder, öğrencilerimizin bu güzel davranışlarının sürekliliğini dileriz.