22 Nisan Dünya Günü

22 Nisan Dünya Günü, iklim değişikliği ve çevre kirliliği gibi konulara dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği, uluslararası çapta kutlanan bir gündür.

Dünyanın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ilk olarak 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında önerilmiştir. Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, 22 Nisan 1970 günü ilk Dünya Günü kutlamaları olarak tarihe geçmiştir.

Bizler de okulumuzda başlattığımız "Çevreye Duyarlı Okul İklimi Oluşturma eTwinning Projesi" ile çevre kirliliği ve iklim değişikliği gibi konularda öğrencilerimizi bilgilendirerek farkındalıklarını geliştirmeyi amaçlamaktayız.

Peki dünyamızı korumak için bizler kişisel olarak neler yapabiliriz?

Birleşmiş Milletlerin bu konuda hazırlamış olduğu liste şöyle:

Bilgisayarınız dahil evde kullandığınız birçok elektronik aletin fişini bulunduğu prizden çekin ya da bir düzenekle elektrikle ilişkisini tamamen kesin.

Bankayla ilgili işlemlerinizi internet ya da cep telefonu üzerinden yapın ve posta hizmetlerini durdurun.

Paketlenmiş ürünleri almayı en aza indirin.

Kısa sürede duş alın.

Yemek atıklarını (organik atıklar) karıştırıp toprağa gömün.

Saçlarınızı ya da elbiselerinizi doğal yoldan kurutun. Makine kullanmayın. Çamaşır makinesini kullanıyorsanız tam dolu olduğundan emin olun.

Kırmızı et, tavuk ve balık etini daha az tüketin.

Öğünlerinizi planlayarak yiyin. Yüksek miktarda gıda ürünü almaktan kaçının.

Toplu taşımayı tercih edin. Bisiklet sürün ya da yürüyün. Şahsi araç kullanmaktan kaçının.

Su, çay ya da kahve için tek kullanımlık bardak ve şişe kullanmaktan sakının.

22-04-2022

Yayın: 22.04.2022 - Güncelleme: 22.04.2022 16:08 - Görüntülenme: 135