Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü okulumuzun öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programla okulumuzun bahçesinde kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tarih Öğretmenimiz Ayla Şahiner, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Ardından öğrencilerimizin sunduğu oratoryo, şiir, ve konuşmalar ile program sona erdi.

Vatan sevgisi ve inancı ile imkansız denileni başaran ulusumuzun destanı Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı Türk milletinin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını simgeleyen İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümünü kutladık.

Vatanımızın birçok yeri düşman işgali altındayken Türk halkı kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle canını ortaya koyarak verdiği kutsal mücadele sonrasında, Mehmet Akif Ersoy milletimizin şanlı mücadelesini satırlarına tek tek işleyerek İstiklal Marşı'nı yazmış, bu ölümsüz eser tarihin akışını değiştiren yüce Türk milletinin adeta bir kahramanlık destanı haline gelmiştir.

Mehmet Akif Ersoy, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken de verilmiş olan bu mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. Şanlı bayrağımızla birlikte bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşımız, vatan sevgisini, bağımsızlık mücadelesini ve coşkusunu damarlarımızda hissettirmektedir. Özlü dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin milli marşı ve milli düsturu olan İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 101.yıldönümünü canı gönülden kutluyor, millî mücadelenin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Mrt

Kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan videonun tüm velilerimiz ve özellikle erkek velilerimiz tarafından izlenmesi, kadına yönelik şiddete karşı bir farkındalık oluşturabilmek ve sağlıklı bir toplumun temellerini atabilmek adına oldukça önemlidir.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında mart ayının ikinci haftasında etkinliklerimize kelime türetme oyunu ile devam ettik. Öncelikle öğrencilerimizle  Kutadgu Bilig eseri içinden kelimeler çıkardık. Bu kelimeleri anlamları ile inceledik. Daha sonra öğrencilere rastgele olarak bu kelimelerden dağıttık. Herkes kendi kelimesindeki harfler ile yine aynı eserin içinden yeni kelimeler buldu. Bu oyunu oynarken hem eğlendik hem de heyecanlandık. Dilimizin eski ve değerli kaynaklarından biri olan Kutadgu Bilig’in kelime hazinesi ile yakından tanışmış olduk.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimize Kutadgu Bilig eseri hakkında bilgi verildi. Sonrasında sınıflarımızda Kutadgu Bilig okumaları gerçekleştirildi. Bu okumalarda 11. yüzyıla ait metnin orijinal beyitleri okunarak Türkçenin o dönem özellikleri ve günümüze gelen kelimeleri hakkında konuşuldu. Günümüz Türkçesine aktarılmış beyitleri okunarak da eserin içeriği ve anlatmak istedikleri üzerinde duruldu.

Mrt

Okul Müdürümüz Murat PALA:

Bazı değerleri ifade eden kelimeleri güzellemeler yapmaya çalışsak da önemini vurgulamaya çalışsak da çok uzun paragraflarla anlatmaya çalışsak da hep bir yanının eksik kaldığını görürüz. O kadar hayatın içinde, o kadar insanlığın temel taşıdır ki, kelimelerin kifayetsizliği de normaldir bu yüzden. Bir değerin önemini, güzelliğini anlatmakta kendimizi ne kadar çaresiz ve yetersiz hissediyorsak, o değer de o kadar büyüktür işte. "KADIN"! Hadi anlatmaya çalışalım bakalım! Gerek yok. Tek başına "KADIN" demek yeterli.

Değerinizi anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı kadınlar; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun!

Dualarınızla, hücrelerimize kadar o değerin kıymetinin bilindiği bir insanlık doğsun!

Mrt

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan teknolojik cihazların güvenli ve doğru kullanımıyla ilgili çocuklarına rehberlik etmek isteyen ebeveynlere yardımcı olmak amacını taşıyan Teknoloji Bağımlılığı Ebeveyn Rehberi’ne aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası sebebi ile Kocaeli Valiliği koordinesinde İzmit Şehit Selçuk Gökdağ Ortaokulu’nda deprem tatbikatı düzenlendi. AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Polis Arama Kurtarma (PAK), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleriyle birlikte düzenlenen tatbikata Kocaeli Valisi Seddar YAVUZ, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya ÇELİKKAYA, İl müdürleri katılım gösterdi.

MEB AKUB bünyesinde görev alan Müdür Başyardımcımız Üsame ÇOLAK ve İngilizce Öğretmenimiz Gökmen Hüseyin GÜNEY Kocaeli Valiliğinin düzenlediği tatbikatta etkin rol almışlardır.

Mrt

Terör örgütlerinin her türlü zararlı propaganda çalışmalarına karşı öğrencilerimizin bilinçlenmelerine katkı sağlamak amacıyla Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) bürosunda görevli Terörle Mücadele polisleri tarafından bilgilendirme yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize verem hastalığıyla ilgili bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Şbt

2024/36 Sayılı Genelge gereği okulumuzda tüm sınıflara İSG eğitimi verilmiştir.

Şbt

Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF) 26-27 Şubat 2024 tarihlerinde 15 üniversitenin paydaşlığında Kocaeli Kongre Merkezi ve Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde gerçekleştirildi.