Şbt

Kartepe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından velilerimize seminer verilmiştir. Çalışma kapsamında iletişim, aile içi iletişim ve kadına yönelik şiddet konuları ele alınmıştır.  Kartepe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayının ilk haftasında tüm sınıflarımızda deyimler ve atasözlerinin anlamlarını kavratmak amaçlı “Anlat Bakalım “ etkinliği yapıldı. Etkinlik için hazırlanan kartlar üzerinde sınıfta etkinlik uygulaması yapıldı. Kartlarla yapılan etkinlik öncesinde deyim ve atasözleri ile ilgili açıklamalar yapıldı, aralarındaki farklar anlatıldı. Öğrencilerden bildikleri deyim ve atasözlerini defterlerine ya da tahtaya yazmaları istendi. Yazdıkları deyim ve atasözlerinin anlamlarını arkadaşları ile paylaştılar. Ardından kartlar üzerinden etkinlik gerçekleştirildi. Ayrıca deyim ve atasözleri üzerinden hikâye okumaları yapıldı, okunan hikâyelerdeki deyim ve atasözleri bulundu, kullanıldıkları yerlerde anlama katkıları üzerine konuşuldu.

Ock

Divan-ı Lügat’it Türk öğrencilerle incelenerek belirlenen kelimeler anlamları ile tahtaya yazıldı ve öğrencilerden bu kelimelerin kullanıldığı bir hikaye yazması istendi. Yazılan hikayeler ders sonunda okundu.

Ock

Kocaeli MEB AKUB üyesi olarak İngilizce Öğretmenimiz Gökmen GÜNEY ve Müdür Başyardımcımız Üsame ÇOLAK öğrencilerimize afet farkındalık eğitimi verdiler.

Ock

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri okul tanıtım gezileri kapsamında kurumumuzu ziyaret etmiştir.

Öğrencilerimize meslek liselerinin eğitim projeksiyonu, iş imkanları ve mesleki kazanımları hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Bakanlığımızca belirlenen dönem sonu faaliyet planı doğrultusunda bugün öğrencilerimiz "Baş Harf" oyununu oynadılar. İsimlerinin ilk harfi ile başlayan bir ülke, renk, meslek, aksesuar gibi örnekler bulmaya çalışırken eğlendiler.

Ock

Okulumuz öğretmenleri Selma SOYBELLİ, Betül Namlı, Dr. Asil Eser Gökhan PALGIN, Münire TUĞ ve veri hazırlama ve kontrol işletmenimiz Fahri ORUÇ göstermiş oldukları üstün başarılarından dolayı ödül almaya hak kazanmışlardır. Belgeleri kendilerine Okul Müdürümüz Murat PALA tarafından takdim edilmiştir. Arkadaşlarımızın başarılarının devamını diliyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ocak ayı etkinlikleri olarak Divan-ı Lügat’it Türk okumaları yapıldı. Okul panosu hazırlandı. Derslerde Divan’ı Lügat’it Türk hakkında bilgi verildi. Ocak ayının ilk haftasında (8-12 Ocak) sınıflarımızda Anlat Bakalım oyunu öğrencilerle oynandı. Divan-ı Lügat’it Türk’ten seçilen kavramların kullanıldığı oyun öğrencilerin çok ilgisini çekti ve öğrenciler tarafından çok sevildi.

Ock

Aralık ayında olumlu davranışları ile dikkat çeken öğrencilerimizi ödüllendirmek amacıyla velilerimizin de katılımı ile Aralık  Ayı Gurur Çayı Törenini gerçekleştirdik. Törene katılan öğrenci ve velilerimize teşekkür mektuplarını takdim etmeden önce Okul Müdürümüz Murat PALA selamlama konuşması yaptı.

Öğrenci ve velilerimiz sahneye davet edilerek Onur Kurulu tarafından hazırlanan teşekkür mektupları öğrenci ve velilerimize takdim edildi. Fotoğraflar çekildikten sonra velilerimize teşekkürlerimiz iletildi.

Programımıza katılan velilerimize, emeği geçen öğretmen ve idarecilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür eder, öğrencilerimizin bu güzel davranışlarının sürekliliğini dileriz.

Ara

Okul Psikolojik Danışmanımız Füsun TUFAN tarafından tüm 10. sınıf öğrencilerimize iletişim becerileri konulu seminer çalışması yapılmıştır. Seminer kapsamında iletişimin ne olduğu, iletişim türleri ve engelleri, etkili iletişim yolları ve sosyal medyada iletişim konularına değinilmiştir.

Ara

Kartepe Dumlupınar Ortaokulu ve Ali Güneri Ortaokulu 8. Sınıf öğrencileri okul tanıtım gezileri kapsamında kurumumuzu ziyaret etmiştir.

Öğrencilerimize meslek liselerinin eğitimi, iş imkanları ve mesleki kazanımları hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Kasım ayında olumlu davranışları ile dikkat çeken öğrencilerimizi ödüllendirmek amacıyla velilerimizin de katılımı ile Kasım Ayı Gurur Çayı Törenini gerçekleştirdik. Törene katılan öğrenci ve velilerimize teşekkür mektuplarını takdim etmeden önce Okul Müdürümüz Murat PALA selamlama konuşması yaptı.

Ara

Okulumuz Fevziye Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi  “Dilimizin Zenginlikleri” adlı projeye okulumuz öğrencileri ile başlamıştır.  Proje kapsamında öğrencilerimiz, Aralık ayında “Safahat Okumaları ve Safahat  Konulu Afiş ve Slogan Yarışması’na  ” hazırlıklarını yapmaktadır.

Ara

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından 12. Sınıf öğrencilerimizin Kocaeli Üniversitesi’ni, üniversite bünyesindeki Teknoloji Fakültesini ve bölümlerini daha yakından tanıyabilmeleri amacıyla Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesine 7 Aralık Perşembe günü gezi düzenlenmiştir.

Gezi kapsamında öğrencilerimiz ilk olarak Prof. Dr. Baki Komşuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde üniversite hakkında bilgi almışlar, daha sonra da sorumlu hocalar eşliğinde Teknoloji Fakültesi’ni gezmişlerdir.