Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimize Kutadgu Bilig eseri hakkında bilgi verildi. Sonrasında sınıflarımızda Kutadgu Bilig okumaları gerçekleştirildi. Bu okumalarda 11. yüzyıla ait metnin orijinal beyitleri okunarak Türkçenin o dönem özellikleri ve günümüze gelen kelimeleri hakkında konuşuldu. Günümüz Türkçesine aktarılmış beyitleri okunarak da eserin içeriği ve anlatmak istedikleri üzerinde duruldu.

Mrt

Okul Müdürümüz Murat PALA:

Bazı değerleri ifade eden kelimeleri güzellemeler yapmaya çalışsak da önemini vurgulamaya çalışsak da çok uzun paragraflarla anlatmaya çalışsak da hep bir yanının eksik kaldığını görürüz. O kadar hayatın içinde, o kadar insanlığın temel taşıdır ki, kelimelerin kifayetsizliği de normaldir bu yüzden. Bir değerin önemini, güzelliğini anlatmakta kendimizi ne kadar çaresiz ve yetersiz hissediyorsak, o değer de o kadar büyüktür işte. "KADIN"! Hadi anlatmaya çalışalım bakalım! Gerek yok. Tek başına "KADIN" demek yeterli.

Değerinizi anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı kadınlar; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun!

Dualarınızla, hücrelerimize kadar o değerin kıymetinin bilindiği bir insanlık doğsun!

Mrt

Sağlık Bakanlığınca hazırlanan teknolojik cihazların güvenli ve doğru kullanımıyla ilgili çocuklarına rehberlik etmek isteyen ebeveynlere yardımcı olmak amacını taşıyan Teknoloji Bağımlılığı Ebeveyn Rehberi’ne aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası sebebi ile Kocaeli Valiliği koordinesinde İzmit Şehit Selçuk Gökdağ Ortaokulu’nda deprem tatbikatı düzenlendi. AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Polis Arama Kurtarma (PAK), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleriyle birlikte düzenlenen tatbikata Kocaeli Valisi Seddar YAVUZ, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya ÇELİKKAYA, İl müdürleri katılım gösterdi.

MEB AKUB bünyesinde görev alan Müdür Başyardımcımız Üsame ÇOLAK ve İngilizce Öğretmenimiz Gökmen Hüseyin GÜNEY Kocaeli Valiliğinin düzenlediği tatbikatta etkin rol almışlardır.

Mrt

Terör örgütlerinin her türlü zararlı propaganda çalışmalarına karşı öğrencilerimizin bilinçlenmelerine katkı sağlamak amacıyla Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) bürosunda görevli Terörle Mücadele polisleri tarafından bilgilendirme yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Şbt

Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize verem hastalığıyla ilgili bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Şbt

2024/36 Sayılı Genelge gereği okulumuzda tüm sınıflara İSG eğitimi verilmiştir.

Şbt

Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF) 26-27 Şubat 2024 tarihlerinde 15 üniversitenin paydaşlığında Kocaeli Kongre Merkezi ve Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Şbt

Şubat'ın ilk haftasında deyim ve atasözlerimiz üzerinden "Anlat Bakalım" etkinliğini geçekleştirdik, ikinci hafta drama çalışmaları yaptık. Üçüncü hafta ise deyim ve atasözlerimizi resimlerle, çizimlerle anlatmaya çalıştık. Dilimizin söz varlığımız olan deyim ve atasözlerinin geniş anlam evrenini resimle yansıtmaya çalıştık. Keyifli anlar yaşadık.

Şbt

Kartepe Kaymakamı Sayın Hasan ÖZTÜRK ve Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ferhat DİLEK okulumuzu ziyaretlerinde öğretmenlerimizle buluştular. Ziyaretleri için kendilerine teşekkür ederiz.

Şbt

Tüm sınıflarımızda öğrencilerimizle drama çalışmaları yaparak çok önemli söz varlıklarımız olan deyim ve atasözlerimizin anlamlarını kavratmaya yazılı ve sözlü anlatımlarında  onları yerli yerinde kullanmalarını sağlamaya çalıştık. Bu kapsamda önce sessiz sinema etkinliği yapıldı. Ardından sınıflardaki öğrenciler drama tekniğine uygun olarak gruplara ayrıldı, her grup kendi içinde bir deyim ve bir atasözü üzerinde çalışarak canlandırmalar yaptı. Anlatmak istedikleri deyim ve atasözünü beden dilini kullanarak fotoğraf karesi haline getirdiler. Etkinlik öğrencilerimiz tarafından çok ilgi gördü.

Şbt

Okulumuzun proje ortağı olarak yer aldığı Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında yürütülen "Araçlarda Hidrojen Teknolojisi – THEIDE”  adlı proje çalışmaları 6-9 Şubat 2024 tarihleri arasında Portekiz- Lizbon şehrinde yapıldı. Proje çalışmasına ülkemizi ve okulumuzu temsilen okul müdürümüz Murat PALA, öğremenlerimiz Gökmen GÜNEY ve Fatih ÖZBAKAN katıldı.

Koordinatörlüğünü İspanya'da faaliyet gösteren "APAGA" adlı kurumun yaptığı projeye İtalya, Portekiz ve Hırvatistan'da bulunan eğitim kurumları da katılıyor.

Proje kapsamında, otomotiv alanında yeni hidrojen teknolojileri ile ilgili, mesleki eğitim öğrenicileri ve otomotiv alanında teknik servis çalışanlarının yararlanacağı "dijital kitap" oluşturulacaktır.